Til forsidenUdskrivKontakt
Deutsch English

Rullende fotoudstilling på bunden af Vadehavet

I forbindelse med Vadehavsfestival 2008 præsenterer fotokunstner Jan Schmidt, Ribe – i et samarbejde med Vadehavssafari – fotografier og digte skabt ud af mødet med naturen ved Mandø Ebbevej.

Hvis du tager Traktorbussen fra Vadehavssafari den 16. – 24. august får du en fotoinstallation oven i prisen – og har du ikke fået nok, kan du fortsætte på Bakkegården, hvor fotografier og digte også er udstillet.

Det drejer sig om fotografier taget gennem 35 fotosessioner fra januar 2007 til december 2007. Fotografierne er taget på et stykke af diget og det flade land omkring diget ud for holdepladsen ved Mandø Ebbevej. I fotografierne stilles skarpt på detaljen – der hvor energien og livet skabes.

Udgangspunktet for fotoinstallationen er, at:
1. Vadehavets natur gennem sit rum er det perfekte spejl for refleksion.
2. Fotoapparatets linse kan i sit møde med naturen på en gang skabe fokus og rum og er dermed en dynamisk formidler af naturens urkraft.
3. Det er i mødet mellem fortid og nutid fremtiden skabes.

Og dermed er scenen sat for skabe nærvær i nuet. Det nærvær der er nøglen til de følelser, der er drivkraften i vores liv og som kan give meningsfyldt retning. Energien i en række af fotografierne har været så stor, at det efterfølgende er blevet til en række digte, der hver især har taget udgangspunkt i et enkelt foto. En række billeddigte er skabt og præsenteres sammen med de enkelte fotografier.

Samlet er målet, at fotoinstallationen skal give dig som beskuer en oplevelse af, hvilken betydning ro og opmærksomhed i nuet har for at åbne op for din egen indre springflod. En ro du finder i naturen ved Mandø Ebbevej.

Har du lyst til at købe foto og digte er der også mulighed for dette på Bakkegården.

Se mere på www.fangnuet.dk og www.vadehavssafari.dk