Til forsidenUdskrivKontakt
Deutsch English

Baggrunden for Vadehavets unikke egenskaber og dermed eksistensberettigelsen for Vadehavsfestival SPRINGFLOD er, at der gennem århundreder er skabt en enestående kulturarv i den danske Vadehavsregion. Området har kulturelle rødder fra tiden før Dronning Dagmar og er i sin udvikling blevet formet af samtidens vilkår.

Kulturen i Vadehavsregionen er præget af, at mennesker og natur har været forbundet i et skæbnefællesskab. Områdets beboere har igennem århundreder levet med og været påvirket af tidevandets puls, stormfloder og den barske natur. Tidevandet forandrer naturen hver eneste dag - den giver og tager og er på sin vis en metafor for livet og livsvilkårene for naturen og de mennesker, der lever ved Vadehavet.

Landskabet og historien har altid påvirket kunstnere og de kulturelle udtryk. Vadehavet har således været inspiration for billedkunsten, musikken, teatret, gastronomien, filmen, litteraturen, poesien og mange andre kunstneriske genrer.

Bevidstheden om og indblikket i en fælles kulturarv bliver i stigende grad vigtige for menneskers selvforståelse i et globaliseret samfund, der er i hurtig forandring. Den innovative samtidskunst er den fællesnævner, der kan sætte fokus herpå. Den kan, sammen med de kultur- og naturhistoriske værdier, sætte fokus på Vadehavets helt særlige værdier.

I 2006 blev den første Vadehavsfestival afholdt som en direkte udløber af Kulturaftalen indgået mellem Kulturministeriet og Kulturregion Vadehavet.

Her linkes til den hjemmeside som repræsenterede arrangementet i 2006

Her kan du læse evalueringen fra Vadehavsfestival 2008