Til forsidenUdskrivKontakt
Deutsch English

Lydbølger - mennesket ved havet

18. – 23. august, kl. 10 – solnedgang: Sædding strand, Esbjerg

23. august, kl. 17: Beach Party, Sædding strand, Esbjerg

 

 

Fyrtårnet »Lydbølger - mennesket ved havet« er en lydinstallation, der giver en række glimt af livet langs Vadehavet i et samspil mellem gamle og nye medier.

»Lydbølger – mennesket ved havet« bliver skabt i samarbejde mellem lydkunstneren Charlie Morrow, komponisten Hans Sydow og studerende fra TONESPACE, den elektroniske projektuddannelse på VMK – Konservatoriet for musik og formidling i Esbjerg.

Charlie Morrow åbner »Lydbølger – mennesket ved havet« med en performance, mens de 5 studerende hver især har lavet forskellige lydinstallationer, der opsættes i nærheden af Svend Wiig Hansens skulptur ’Mennesket ved havet’ på Sædding Strand, Esbjerg. Som opsamling på de musikalske fyrtårne mødes »Lydbølger – mennesket ved havet« og »Rhythmic Oysters Music« om et Beach Party på Sædding strand fredag den 22. august, kl. 17 – et festligt arrangement med musik og mad inspireret af Vadehavet.

Installationen »Lydbølger - mennesket ved havet« foregår dagligt både omkring ’Mennesket ved havet’ og på Esbjerg Kunstmuseum, hvor der opbygges en 3D lydkube, som skaber en lydbro til installationen ved havet.

TONESPACE
Andreas Busk-Jepsen: ”Spoken Chairs”
'Spoken Chairs' er bygget på tanker om grænselandet mellem Esbjergs historie og det 'nu' vi alle deler.

Som en forlængelse af og som en kommentar på Svend Wiig Hansens fire hvide mænd, står der under Vadehavsfestivalen fire 'lydskamler' foran de velkendte giganter. Sætter man sig ned vil man opleve lydskamlernes indbyggede højtalere afspille rytmiske collager af Esbjergensiske stemmer og måske mærke de fire kæmpers undrende blikke falde på de nye, levende og lyttende skulpturer; publikum.

Andreas Busk-Jepsen f. 1979, komponist, guitarist og underviser.
Samt studeret Kunstfilosofi ved Roskilde Universitets Center.

Kristjan Thor Hedinsson: "Lyd ud fra havet til stranden"
Projektet handler om at lave interviews med "gamle" sømænd, som altid har haft sit andet ben ud på havet, og transformere deres tanker til minderig lyd.
Der vil være en lydinstallation, som bliver afspillet fra en lille båd ved stranden. Konceptet er, at når folk står på stranden, kan de opleve lyd ude fra havet, som stammer fra de forskellige sømænds erfaringer.

Kristjan Thor Hedinsson (1982), født og opvokset på Island og siden 2004 bosat i Danmark, hvor han har arbejdet som musiker og lydkunstner.

Søs Gunver Ryberg:"Traces of time"
"Traces of time" er en interaktiv site specifik installation. Strandområdet udforskes via en guidet 3D-lydoplevelse, en 'audiowalk'. For at opleve dette kan man låne mp3 afspiller og hovedtelefoner ved 'det lille Hus' eller selv downloade turen på http://tracesoftime2008.blogspot.com/

Samtidig vil der hver dag ved 'det lille Hus' være annonceret små happenings, som fører ud i anderledes lydoplevelser af naturen. På blogadressen kan man hele ugen følge notater, billeder og videoklip. "Traces of time" er mest aktiv fra kl 12-15 og varetages af SØS Gunver Ryberg.

Søs Gunver Ryberg har studeret kunst og performance I New York, Sibirien og Danmark. Siden 1999 har hun arbejdet som skuespiller og performer.

Jens Toyberg-Frandzen: “Mellem land og vand, et tidevands filter”
Lydværket tager udgangspunkt i Vadehavets karakterskift ved ebbe og flod. Lyde fra land transmitteres til en modtagerstation beliggende i overgangen mellem land og vand. Her vil specielle højtalere, der tåler tidevandets cyklus afspille lydsignalet, som så filtreres alt efter Vadehavets vandstand. Ved højvande vil land- og vandlyde smelte sammen til et lydbillede, som fysisk set ikke kan skabes naturligt. Værket opleves ved lytteposter langs strandlinjen foran de fire hvide mænd.

Jens Toyberg-Frandzen f. 1977 i Dörby, Sverige. Arbejder med lydkunst og musik med fokus på rumlige dimensioner, lyds tekstur og gradvis transformation.

Harald me. Viuff: Kokken og skraldespanden/manden
-Hvordan lyder maden indeni?
Sidste dag er der "Live cooking" med skraldespand og drivtømmer som højtalere. Under åben himmel på strandengen vil kokken Bo Ross Mogensen komponerer retter med elementer fra Vadehavet, til velsyn, velduft og velsmag.
Komponisten Harald me. Viuff placerer mikrofoner i, på, ved og tæt på mad og gryder, disse lyde vil han mixe og ælte for til sidst at sende dem ud i transdusere som omdanner skraldespande og drivtømmer til højtalere
Sandelig noget sanseligt i sandet.

Harald me. Viuff er Komponist, Licenteret Pyroteknikker, Licens til undervandssprængning

CV er på http://viuff.com/text/cv.html

Desuden kan man i Esbjerg Vandtårn dagligt opleve Harald me. Viuffs lydinstallation "AquEqu" Se mere her